Ondervloer is een belangrijk onderdeel van elke vloerbekleding zoals laminaat, pvc, parket en tapijt en het is iets waar goed over nagedacht moet worden voordat u tot aanschaf overgaat. Dit artikel zal een overzicht geven van de verschillende soorten ondervloer die op de markt zijn, hun voor- en nadelen, en u helpen de juiste voor uw vloer te kiezen. Hierbij hebben wij ook een keuze hulp ontwikkeld die u eenvoudig door de stappen heen begeleidt.
Als u een nieuwe vloerbedekking neemt, is het belangrijk dat u de juiste ondervloer kiest. Een ondervloer zorgt voor egalisatie, isolatie, geluiddemping en bescherming tegen vocht, en dat kunnen belangrijke factoren zijn bij uw beslissing. Hier zijn enkele redenen waarom u een bepaald soort ondervloer zou kunnen kiezen of juist niet.
Mensen kunnen problemen ondervinden omdat zij niet weten welke ondervloer voor hen geschikt is. Als de verkeerde ondervloer wordt gekozen, kan dat een probleem opleveren kan dat leiden dat de vloer niet goed leggen kan worden of, is die misschien niet zo effectief als hij zou kunnen zijn. Bovendien, als de ondervloer niet goed gelegd wordt of niet de juiste is, kan dat leiden tot vochtproblemen, geluid of andere problemen.
Het kan moeilijk zijn om te weten welke ondervloer u voor uw vloer nodig hebt, en nog moeilijker om de juiste te kiezen. Dit artikel zal helpen om het proces wat gemakkelijker te maken.
Een ondervloer is een belangrijk onderdeel van elke vloerbedekking, zoals laminaat, PVC, parket en tapijt. Het is iets waar u goed over moet nadenken voordat u het koopt, om er zeker van te zijn dat u het meeste uit uw vloer haalt. Een ondervloer zorgt voor egalisatie, isolatie, geluiddemping en bescherming tegen vocht, en deze kunnen van grote invloed zijn op de levensduur en eindresultaat.
Als uw vloer ongelijk is, kan een ondervloer zorgen voor egalisatie, zodat uw nieuwe vloer goed gelegd wordt. Dit is belangrijk voor veel verschillende soorten vloeren, maar vooral voor laminaat en pvc is dit belangrijk, die beschadigd kunnen worden als ze niet op een vlakke ondergrond worden gelegd.
Ondervloer kan ook zorgen voor geluidsisolatie, wat belangrijk is als u in een appartement woont of in een andere geluidsgevoelige omgeving. Het kan ook nuttig zijn als u slaapkamers met kinderen boven uw woonkamer heeft of een thuisbioscoop heeft of een andere kamer waar u het lawaai van buitenaf wilt verminderen.
Een andere belangrijke functie van een ondervloer is bescherming tegen vocht. Dit kan belangrijk zijn als er vocht uit de kruipruimte kan komen of dat de dekvloer op het zand is gestort. Vocht kan grote schade toebrengen aan veel verschillende laminaat en parketvloeren. Vergis u niet dat bij nieuwbouwwoningen nog veel bouwvocht uit de dekvloer kan komen.
Ondervloer kunnen ook zorgen voor isolatie tegen warmte en kou, waardoor uw huis comfortabeler wordt en uw energierekening omlaag kan. Dit is vooral belangrijk in kamers waar u de temperatuur constant wilt houden. Op deze manier blijven de ruimtes in de winter warm en koel in de zomer. Dit kan belangrijk zijn als u in een woning heeft die minder goed geïsoleerd is.
Er zijn twee hoofdtypen ondervloeren: platen en rollen. Rollen ondervloer zijn meestal gemaakt van foam of polyurethaan en beschikken over een dampfolie. Ondervloerplaten zijn vaak gemaakt geperste houtvezels en is een losse dampfolie voor nodig.
Alvorens een ondervloer te kiezen, is het belangrijk te weten welk soort vloer u heeft. Verschillende soorten vloeren vereisen verschillende soorten ondervloer voor de beste resultaten. Als u bijvoorbeeld een laminaatvloer hebt, zult u een onderlaag nodig hebben die zorgt voor egalisatie, geluidsisolatie en bescherming tegen vocht. Als u pvc vloer neemt, heeft u een onderlaag nodig die zorgt voor nivellering maar niet te indrukgevoelig is. Dit kan dan weer tot schade geven aan de pvc vloer.
Laminaat is een zwevende vloer, wat betekent dat hij niet aan de ondervloer bevestigd is. Dit geeft u meer flexibiliteit bij de plaatsing, maar het betekent ook dat u de juiste ondervloer voor uw laminaatvloer moet kiezen. Het belangrijkste waar u op moet letten bij het kiezen van een ondervloer voor laminaatvloeren zijn egalisatie, geluidsisolatie en bescherming tegen vocht.
Als u ervoor gekozen hebt om een PVC vloer in uw huis te leggen, moet u ervoor zorgen dat u de juiste ondervloer kiest. Het belangrijkste waar u op moet letten bij het kiezen van een ondervloer voor PVC vloeren is heeft u een klik pvc (pvc laminaat) of een pvc vloer die je moet plakken. Voor beide vloeren is de egalisatie belangrijk omdat je eventuele ongelijkheden snel door de pvc vloer ziet.
Bij een click pvc vloer mag de ondervloer moet ook niet te zacht zijn, want dat kan de klikverbinding beschadigen. Dit is een soort vloerbedekking die "zweeft" op de ondervloer, vergelijkbaar met laminaat. Daarom moet u een onderlaag kiezen die voor egalisatie en stabiliteit zorgt.
Vastgelijmde PVC vloeren worden, zoals het woord al zegt, vast gelijmd aan de ondervloer of direct aan de dekvloer. Voor PVC vloeren die direct vastgelijmd zijn ondervloeren verkrijgbaar waarop je direct kunnen verlijmen. Hier zit een voorgelijmde laag op met een schutfolie. Bij plak PVC heeft u een ondervloer nodig die goed egaliseert.
Als u ervoor gekozen hebt een tapijt in uw huis te leggen, moet u ervoor zorgen dat u de juiste ondervloer kiest. Het belangrijkste waar u op moet letten bij het kiezen van een ondervloer voor tapijt is dat de ondervloer een verend vermogen heeft, dit zorgt ervoor dat de vezels van het tapijt weer makkelijk kunnen terug veren.
Net als laminaat is parket een zwevende vloer. Dat betekent dat de vloer niet aan de ondervloer vastzit, maar erop "drijft". Daarom moet u een ondervloer kiezen die zorgt voor egalisatie en stabiliteit van uw parketvloer. Bovendien is het belangrijk dat de ondervloer een goede isolerende werking heeft tegen geluid en vocht.
Het soort ondervloer dat u kiest hangt af van het soort vloer dat u heeft en van uw persoonlijke voorkeuren. Rollen ondervloer zijn meestal gemaakt van foam of polyurethaan en beschikken over een dampfolie. Ondervloer platen zijn vaak gemaakt geperste houtvezels en is een losse dampfolie voor nodig.
Zodra u weet welk type vloer u hebt en welk type ondervloer u nodig hebt, kunt u de verschillende mogelijkheden gaan bekijken. Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden bij het maken van uw keuze:
Egalisatie: Als uw vloer ongelijk is, zult u een ondervloer nodig hebben die hem kan egaliseren. Dit is vooral belangrijk voor laminaat- en PVC-vloeren.
Geluiddemping: Als u in een appartement of een andere geluidsgevoelige omgeving woont, zult u een ondervloer die het contactgeluid kan verminderen. Dit is vooral belangrijk voor laminaatvloeren.
Bescherming tegen vocht: Als uw dekvloer aan vocht onderhevig is, hebt u een ondervloer nodig die hem kan beschermen. Dit is vooral belangrijk voor laminaat- en parketvloeren.
Thermische isolatie: Als u wilt dat uw vloer warm is in de winter en koel in de zomer, hebt u een ondervloer nodig met goede warmte-isolerende eigenschappen. Dit is vooral belangrijk voor PVC vloeren.
Nu u weet waar u op moet letten, kunt u beginnen met het vergelijken van de verschillende mogelijkheden. Hier zijn hebben wij een handige tool voor gemaakt die u begeleidt met de stappen.
Het korte antwoord is ja. Het soort ondervloer dat u kiest kan een grote invloed hebben op uw vloerverwarming. Daarom is het van groot belang dat als u vloerverwarming heeft een ondervloer kiest met een lage R-waarde. Deze geeft aan dat de warmte makkelijk door de ondervloer heen kan.
Wat is de beste manier om een ondervloer te plaatsen?
De beste manier om een ondervloer te plaatsen is de instructies van de fabrikant te volgen. Iedere ondervloer heeft zijn eigenmanier van verwerken.
Kan ik zelf een ondervloer plaatsen?
Het leggen van een ondervloer is niet moeilijk en kan meestal door iedereen met basis-bouw-vaardigheden gedaan worden. Wij raden u echter altijd aan de instructies van de fabrikant te volgen en een vakman te raadplegen als u twijfels hebt
Wat moet ik doen als mijn ondervloer beschadigd is?
Als uw ondervloer beschadigd is, moet u die repareren voordat u uw vloerbedekking gaat leggen. Dat zal ervoor zorgen dat uw vloerbedekking lang meegaat en dat er geen problemen zijn met de plaatsing.
Wat is de garantie op een ondervloer?
De meeste ondervloeren hebben een garantie van 25 jaar en sommige zelfs levenslang. Het is echter altijd het beste om het voor de zekerheid bij de fabrikant te controleren.
Als u op zoek bent naar een ondervloer, dan hebben wij precies wat u zoekt. Wij bieden een breed scala aan mogelijkheden waaruit u kunt kiezen, zodat u de perfecte ondervloer kunt vinden voor uw toepassing. Wij hebben ook een handig hulpmiddel waarmee u gemakkelijk de verschillende opties kunt vergelijken en de juiste voor u kunt vinden. Klik hier om te beginnen. Komt u er toch niet uit? neem dan gerust contact met ons op.
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
RegistrerenU heeft geen artikelen in uw winkelwagen